Földrengés rázta meg Toszkánát.

Földrengés rázta meg Toszkánát, Firenze északi részén.

Hirtelenjött földrengés rázta meg Toszkánát Firenze északi részén, lerombolva megannyi épületet, és rémült embereket hajszolva az éjszaka közepén az utcára. Az Appennine-hegység közelében Mugello néven ismert város polgármestere szerint a hajnal előtti földrengés nem okozott sebesüléseket.

Enrico Rossi regionális kormányzó elmondta, hogy egyes épületekkel elbánt a földrengés, és az olasz napilapok képeket is közzétettek, Baricino del Mugello városáról a rengés után. A nemzeti geofizikai hivatal szerint a rengéssorozatból a legerősebb esetén 4.5-öt mérték, és helyi idő szerint 4.37-kor rögzítették. Az epicentrum Scarperia városától 2,5 mérföldre északra volt.

Az állami vasutak közlése alapján a Firenze és Bologna közötti vasútvonal ideiglenesen lezárásra került. Az állami rádió egyik műsora alapján, viszont a vonalon a szállítás nem sokkal később – a közlemény után – folytatódott. Az epicentrum melletti települések iskoláit óvintézkedésként bezárták, míg a szakértők ellenőrzik az épületek szerkezetének megfelelőségét, biztonságát.

A geológusok hozzáfűzték, hogy mintegy 100 évvel ezelőtt egy kb. 1000-szer erősebb földrengés sújtotta ugyanezt a területet, ekkor összesen 100 embert ölt meg a földrengés.

Infó: Daily Mail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük