GameStar megmentése

Megszűnhet az utolsó Gamer magazin. Válságban a GameStar.

A Magyar Gamer társadalom még fel sem ocsúdott a PC Guru egy hete közzétett búcsúlevele után, melyben elköszöntek minden olvasótól, és mely után a Guru meg is szűnt. Most egy újabb krízis keletkezett, a másik legnagyobb videójátékos magazin szerkesztőségében. A GameStar is beismerte, hogy súlyos gondokkal küzd, így a januári szám már meg sem fog jelenni.

Búcsú után még egy búcsú?

A PC Guru megszűnése sok előfizetőnél, olvasónál váratlan reakciókat eredményezett. Többen úgy gondolják hogy a Guru szerkesztősége nem adta meg a lehetőséget az olvasótábornak, hogy segítsenek a magazinnak az életbenmaradáshoz szükséges feltételek akár csak egy részének megteremtéseben. A GameStar nem szeretné elkövetni ezt a “hibát”, bár ez a hiba szó is amolyan “jobb híján, nincs más” jelző. A GameStar közleményt írt, melyben elmondják, hogy nem többet pénzt akarnak kapni, hanem több előfizetésre lenne szükség ahhoz hogy ne szűnjenek meg ők is.

Megemelhetnénk persze drasztikusan a GameStar árát (versenytárs nélkül ez logikus is lehetne), pótolva a régóta húzódó mulasztást, de nem gondoljuk, hogy ez a helyes út. Már csak azért sem, mert hiába drágább ma már minden, sokan a 2000 forintot is sokallják. És nem is azokat akarjuk jobban terhelni, akik eddig is hűségesek voltak hozzánk. 

Kizárólag az előfizetők számának növelése képes hosszabb távon biztosítani a magazin fennmaradását, ezért amennyiben december 31-ig összegyűlik legalább 2500 előfizetés (új vagy meghosszabbított), úgy továbbra is lesz Magyarországnak gamermagazinja.

Írja a szerkesztőség.

Ha nem szeretnéd egy újabb férfimagazin kihalását végignézni, akkor fizess elő a GameStar magazinra EZEN A LINKEN.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük