Örökbefogadás

Külföldön találnak szerető családra azok a Magyar gyermekek akik itthon nem kellenek

Tavalyi évben mintegy 256 magyar gyermek került külföldi családhoz, regisztrált örökbefogadási kereteken belül. Volt olyan család mely egyszerre három, de olyan is akik összesen 5 gyermeket vittek immár új külföldi otthonukba.

Törvény szerint akkor engedélyezett a külföldi örökbefogadás lehetősége, ha itthon egyetlen várólistán sem szerepel lehetséges örökbefogadó. A várólista ellenőrzése megyei és országos is. Az index így írt:

Kuslits Gábor, a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője az eseményen elmondta, a külföldre örökbe fogadó családok karitatív cselekedetként tekintenek az örökbefogadásra, ez magyarázhatja, hogy a hazai jelentkezőkkel szemben miért hajlandóak a német, olasz, holland családok akár több testvért, roma gyerekeket is magukkal vinni. Azt, hogy miért nem helyben fogadnak örökbe az érintett családok, azzal magyarázzák, hogy országaikban elvétve engednek csak örökbe adni gyerekeket: Hollandiában például mindössze 24 örökbefogadást engedélyeztek tavaly.

A külföldi örökbefogadások mellett hazai erősödés is tapasztalható ezen a fronton. Emelkedett az itthon örökbefogadók száma, viszont az örökbefogadható gyermekek száma is drasztikusan növekszik. Főként 3 év alatti gyermekekről van szó.

Ha érdekel az örökbefogadás, vagy esetleg az hogy miként működik a nevelőszülői rendszer, akkor látogass el az alábbi Index cikkre. ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük