Klímavédelmi konzultáció

A kormány valójában nem kíváncsi klímavédelmi ügyben a véleményünkre.

Pár nap alatt több mint 150 ezer ember töltötte ki a 444 által is közzétett klímavédelmi kérdőívet. A lap a kormányportálon találta a kérdőívet, melynek semmilyen médiafelhajtást nem csinált a Fidesz 2/3. Megkeresésekre annyit mondtak első körben, hogy nem indítottak kérdőívet ezügyben. Palkovics László által vezetett Innovációs és Technológiai minisztérium így reagált:

A klímavédelem kapcsán a kormány nem indított nemzeti konzultációt, a Brüsszel által előírt tájékoztatási formának tettünk eleget. Ezért arra kérjük az ellenzéki pártokat, forduljanak Brüsszelhez, mert a formát és a határidőket Brüsszel írta elő. Amennyiben a kormány klíma ügyben nemzeti konzultációt akar lefolytatni, akkor azt a szokásos módon fogja megtenni.

Aztán mint kiderült mégis indítottak, de valójában nem kíváncsiak a Magyar emberek véleményére, hiszen egyrészt csak az EU feltételeinek tettek eleget, másrészt ha valóban érdekelné őket mire is gondol az ember, akkor azt a már megszokott módon kérdeznék meg, azaz egy nemzeti konzultáció keretein belül.

Ez az egész több okból is nagyon érdekes. Legfontosabb pont, hogy a klímavédelem állítólag Áder János szívügye is. Mindemellett az sem elhanyagolható hogy eddig 2,5 millió eurót költött Németország arra, hogy mindenkihez eljusson ez a kérdőív. A pikantériája mégiscsak az ennek a rövid kis történetnek, hogy bár a kormány egy árva vasat sem költ “érdek nélküli kérdőívekre”, mégis rengetegen töltötték ki eddig is. Csak egy kicsi közpénz kellene hogy tényleg mindenki el tudja mondani a véleményét. S miután ennyi ember töltötte ki, a kérdőívet gyorsan le is zárták. Szóval sajnos már nem elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük