első holdjáró

A Toyota 2029-re elkészül az első Holdjáróval.

A Toyota már gőzerővel dolgozik azon az elektromos járművön ami akár több ezer mérföldes távolságot is képes lesz megtenni a Hold felszínén. Összesen két embert tud majd szállítani, és minden jel szerint 2030-ra már éles bevetésen is részt fog venni a futurisztikus Toyota csoda.

Az autógyártó a Japán űrügynökséggel karöltve tervezi és építi a holdjárót. Kritérium az is, hogy a pilóták szkafander nélkül életvitel szerűen is képesek legyen élni a jármű belsejében. Az eredeti tervek szerint tavaly elkezdték a közel 6 méteres jármű koncepcionális tervezését. Viszont új szerződést kötöttek az űrügynökséggel, melynek értelmében a folyamatot fel is kellett gyorsítaniuk.

A Toyota vezérigazgatója (Akio Toyoda) elmondta, hogy ez egy hatalmas előrelépés lesz, és óriási bizalom az űrkutatás és az autógyártás között, melynek alapja az elektromos autók tápellátására szolgáló üzemanyagcellás technológia. A gép az előzetes felmérések alapján nagyjából 10000 kilométernyi holdutat lesz képes megtenni, és minden olyan funkcióval bírni fog, ami elősegíti a tudományos munkálatokat, adatgyűjtéseket, kutatásokat.

Úgy vélem, hogy cégünk, amely folyamatosan gondolkodik azon jövőbeli céljairól, melyeket el kell érnie, megegyezik a nemzetközi űrkutatás azonos törekvéseivel.
-> Emelte ki Toyoda.

A kiemelt kép maga a Holdjáró koncepciós tervének számítógépes kinézete.A Toyota 2029-re elkészül az első Holdjáróval.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük