Ledudálná bosszantó gyalogostársait?

A nagyvárosi közlekedés bosszantó helyzetek véget nem érő láncolata, és nemcsak annak különböző szereplői között feszül néha áthidalhatatlannak tűnő ellentét, hanem az ugyanabba a kasztba tartozók között is vannak feszültségek. Igen, néha járókelő járókelőnek is farkasa.

Yosef Lerner feltöltött Youtube-csatornájára egy videót, amiben bemutatja fantasztikus találmányát, a gyalogosdudát. A biztonsági övből és egy autó kormányából kialakított kis eszközzel bármikor jelezheti a kedves járókelő, ha úgy érzi, feltartja a többi ember, ha nem tud haladni a neki megfelelő tempóban, ha egy autó nem adja meg az elsőbbséget a gyalogátkelőhelynél és így tovább. Ismerős helyzetek? 

A Gizmodo szerint Lerner honlapján meg is lehet rendelni a hordozható dudát 699 dollárért (kb. 211 ezer forint). Bár eredetileg azt írták, csupán a prototípust lehet majd megvásárolni, a művész állítólag felvette velük a kapcsolatot, és azt írta, 10 darab dudát fog legyártatni. Ezeknek egyelőre persze nyoma sincs Lerner webshopjában

Mielőtt komolyan vennénk az ötletet, nem árt tudni, hogy Yosef Lerner reklámszakemberként dolgozik. És aki odafigyel a szövegre, ami a videóban hallható, rájöhet, hogy ez egy fricska azoknak, akik indokolatlan helyzetekben/indokolatlanul sokszor használják a dudát a volán mögött ülve.

Ledudálná gyalogostársait?

 • 20

  Bármikor. Remélem, valamelyik cég tényleg megcsinálja a gyalogosdudát.

 • 12

  Nem, és az autósoknak is csak indokolt helyzetben lenne szabad használni a dudát.

 • 2

  Nem, udvariasan jelzem, ha valaki miatt nem tudok haladni.

 • 0

  Nem, felveszem a többiek tempóját.

12 óra / lapszemle / a legfrissebb hírek cikkek a nagyvilágból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük