Felújítják a zuglói vasútállomást, és utas legyen a talpán, aki elsőre megjegyzi, mik a no-go zónák

Az 50 megújuló állomás projekt keretében a zuglói megállóhelyet is átépítik, és  – mivel az állomást nem zárják le a munkálatok idejére – ez azzal jár, hogy az utasok nem kolbászolhatnak össze-vissza. Hogy mikor merre lehet közlekedni és merre nem, arról természetesen egy hivatalos közleményt kiadtak. Íme a szöveges matekpéldák világát idéző tájékoztató: 

  • November 11-én és 12-én az „A” vágány melletti peron a gyalogos feljárótól körülbelül 150 méter hosszban korlátozás nélkül használható. A perontető végétől mindkét irányban 30-30 méteres területet lezárnak, az aszfalt bontása és a térkövek lerakása miatt. A vonatok mindkét irányban a peron Kőbánya-Kispest felőli végén állnak meg, azok első 6 kocsija használható le- és felszálláskor.
  • November 13-tól 14-ig a peron a gyalogos feljárótól a perontető végéig gyalogosforgalomra korlátozás nélkül használható. A további munkák miatt az „A” vágányon közlekedő vonatok a peron Nyugatihoz közelebb eső részén, a „B” vágányon közlekedő vonatok a Kőbánya-Kispest felé eső részén állnak meg. A vonatok első 6 kocsiját használhatják az utasok le- és felszálláskor.
  • November 15-től december 14-ig a peron Kőbánya-Kispest felőli oldalát 200 méter hosszon lezárják. A vonatok mindkét irányban a peron Nyugatihoz közelebb eső részén állnak meg, az első 7 kocsit használhatják az utasok a le- és felszálláskor.

12 óra / lapszemle / a legfrissebb hírek cikkek a nagyvilágból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük