Fájlalta a fülét, az orvosok egy komplett csótánycsaládot találtak benne

A rajkai származású Varga Richárd tavasszal úgy döntött, kajakkal teszi meg az utat norvég otthonából a szüleihez, és közben egy norvég alapítvány és a Bátor Tábor javára gyűlt. A Norvégiában kajaktúra-szervezéssel foglalkozó férfi a Lofoten-szigetekről indult május 24-én, és 4600 kilométert evezett a norvég, svéd, dán tengerpartot követve Németországig, aztán a Rajnán, majd a Majnán keresztül jutott el a Dunáig. Varga Richárd szombaton partra szállt a Mosoni-Duna partján lévő Dunakilitiben.

A férfit százan várták a parton, köztük az édesanyja, aki mákos kalácsot sütött a fiának, és az apja, aki egy kupát és egy üveg pezsgőt vitt neki, írja a Bors. Varga Richárd az öt és fél hónapos utat ép bőrrel, betegeskedés nélkül úszta meg, annak ellenére, hogy az utolsó héten már nem tudott fedett helyen aludni. A vízen mindössze egyszer került veszélyes helyzetbe, majdnem elgázolta egy uszály.

Richárd az általa elindított gyűjtés miatt a Facebookon végig dokumentálta a 4600 km-es utat, érdemes végignézni a videóit és a fotóit, elképesztő helyeken járt. Kitartásáért és a nemes célért innen is jár a gratuláció!

12 óra / lapszemle / a legfrissebb hírek cikkek a nagyvilágból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük