Karácsony Gergely: Elnyomó diktátor érkezett Budapestre

„Ahogy ígértem, nem az üléspontom határozza meg az álláspontomat: főpolgármesterként is tüntetek ellene, ha egy elnyomó diktátor érkezik Budapestre”– írja Karácsony Gergely főpolgármester Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatásáról. „Nem véletlen, hogy pár nappal a megválasztásom után kikerült a kurd zászló a dolgozószobám ablakába, mert kötelességemnek éreztem, hogy békepárti polgármesterként kiálljak a kurdok mellett.”

„Szomorú, hogy ezt a magyar kormány nem érzi így, sőt még meg is bénítja a fél várost egy napra Erdogan látogatása miatt. Nincs az a diplomácia cél, ami legitimálna azt, hogy egy ország miniszterelnöke háborús bűnösökkel bájologjon. Gondoljatok erre, amikor meglátjátok a két illiberális vezető fotóját a Karmelita-kolostor hírhedt erkélyéről.” 

Délután tüntetés volt Erdogan ellen, a tömeg az Oktogontól a Széll Kálmán térig vonult, ahol kurd és magyar nők mondtak beszédeket.  

Arról, hogy miről beszélt Orbán és Erdogan, itt olvashat. Orbán üzent is a tüntetüknek, azt mondta, nem nyugszik bele abba, hogy „Magyarországon gúnyolódjanak egy másik ország vezetőjén, vagy egy másik nemzeten”.

Itt pedig arról, hogyan bénult meg órákra a budai közekedés Erdogan látogatása miatt.

Kapcsolódó

12 óra / lapszemle / a legfrissebb hírek cikkek a nagyvilágból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük