Jön az autókba szánt WebOS

A dél-korai gyártó számos autóban elérhetővé tennék saját platformját.

A nyár folyamán mi is beszámoltunk arról, hogy az eredetileg az okostelefonok és egyéb hordozható eszközök területére szánt WebOS (a felvásárlást követően), immár az új tulajdonos birtokában, egyre több eszközön válik majd elérhetővé. Ehhez persze komoly partnerekre is szükség van, így nem túl meglepő, hogy az LG most a Qualcomm vezetésével fog össze a terjeszkedés érdekében.

A hivatalos bejelentésből gyorsan kiderül, hogy a gyártó Szöulban állapodott meg a Qualcomm illetékeseivel, ennek részeként pedig utóbbi cég a legújabb, immár az 5G-elérést is támogató Snapdragon hálózati megoldásokat és szolgáltatásokat biztosítja majd az LG számára, míg a WebOS birtokosa a platform sorrendben második generációjára építve kínálna még jobb és kényelmesebb élményt a sofőröknek és utasoknak egyaránt. Itt elsősorban a szórakoztatói funkciókra koncentrálnak majd, de előtérbe kerülnek a különböző biztonsági jellemzők is, hiszen ezekről a személyautók és a közlekedés területén szintén nem feledkezhetnek meg.

Az LG ennek megfelelően rögtön elérhetővé tette a WebOS open source edition 2.0 verziót, amely a fejlesztői oldalon beszerezhető. A cél egyértelmű, itt ugyanis szeretnének pontosan ugyanolyan szolgáltatást nyújtani, mint amit az otthonokban (azon belül is a nappalikban) már megszokhattunk, immár az 5G átviteli sebességére, annak gyorsaságára alapozva. Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy a cég eredetileg még 2013 februárjában vásárolta fel a szoftveres platformot a HP-tól, ezt követően pedig saját termékeiben, így például televíziókban, hűtőgépekben, valamint okos-projektorokban alkalmazták azt, most azonban jól látható, hogy a személyautók szegmensében látnak komoly esélyt a további növekedésre.

Azt még nem tudjuk, hogy a WebOS Auto platform pontosan mely autókban és mikor jelenik majd meg, erre azonban valószínűleg már jövőre sor kerül.

12 óra / lapszemle / a legfrissebb hírek cikkek a nagyvilágból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük